Het snoeien van de vlinderstruik
Het snoeien van een vlinderstruik

Het is noodzakelijk om een vlinderstruik te snoeien.

Als je niet snoeit, kan de vlinderstruik wel vier meter hoog worden. Omdat de takken dan steeds ouder worden, verhouten ze als het ware. Hierdoor bloeien er bijna geen bloemen meer op. Om dit te voorkomen is het van groot belang dat je in de maand maart de vlinderstruik steng terugknipt.

Er mag een heel stuk van de vlinderstruik af.  Je doet het goed als de plant nog zo’n vijftien centimeter boven de grond steekt. Zorg in ieder geval dat alle zwakke scheuten en dode takken worden weggesnoeid. Ook alle takken die de verkeerde kant op groeien mogen weg.

vlinderstruik

Dat je in het voorjaar snoeit, maakt niets uit omdat deze heester bloeit op de twijgen die hij dit jaar maakt. Door hem heel streng terug te knippen stimuleer je de struik tot het maken van jonge twijgen. Daar zal hij dit jaar op bloeien. Zo houd je de vlinderstruik jong, krachtig en rijkbloeiend. Bovendien beperk je hem een beetje in zijn omvang. Zelfs als je de struik rigoureus terugsnoeit, zal de struik dit seizoen weer zo’n twee tot drie meter hoog worden.

 

 

 

Klik hier!

 

Reacties zijn gesloten.